Hazai interaktív táblás kutatás, konferenciák

Egy táblaforgalmazó cég országos reprezentatív felmérést készíttetett a hazai közoktatási intézmények körében az interaktív táblák ismertségének, elterjedtségének és használatának körülményeiről egy piackutató céggel.
A minta reprezentatív volt, 648 alap- vagy középfokú oktatási intézményt kérdeztek meg. (Egy korábbi tanulmányban csak 84 válaszadó iskola volt)
A befolyásolást elkerülendő, a megbízó nem volt ismeretes a válaszadók előtt, akiket 15 percig kérdeztek.

Az eredményekről röviden:
  • Minden második iskolában van már interaktív tábla.
  • Az érintettek közel harmada, (30%) egyetlen interaktív tábla márkát sem ismer, de akik valamilyen márkát meg tudtak nevezni, a Smart volt a legismertebb (nincs számszerűsítve).
  • Az intézmények 16%-ában többféle márka is megtalálható, de a Smart a legelterjedtebb (nincs számszerűsítve).
  • Ahol rendelkeznek interaktív táblával, ott gyakorta használják is azokat (nincs számszerűsítve).
  • Ahol mégsem használják, ott ennek leggyakoribb oka, hogy az eszközök felszerelését nem rendelték meg (csak dobozokat vásároltak), és ezt saját erőből utólag nem tudták megoldani.
  • A felhasználók valamennyi vizsgált szempont figyelembe vételével a Smart tábláikkal a legelégedettebbek (nincs számszerűsítve).
  • A Smart a legjobb eredményt érte el a minőség, kezelhetőség, garancia, választék, tartalmi szolgáltatások terén (nincs számszerűsítve), de külön kiemelkedő a megbízhatósága, melyre a maximálisan adható 5 pontból, az összes értékelhető tulajdonság közül a legmagasabb, 4,6 pontot kapta.
  • A beszerzéseknél is ezek a szempontok szerepeltek az első helyen (minőség, kezelhetőség, garancia, választék, tartalmi szolgáltatások, megbízhatóság) megelőzve az egyébként meghatározó árat is.
  • Az interaktív táblával már rendelkező, további beszerzést tervező intézmények szignifikánsan nagyobb arányban tervezik Smart tábla vásárlását, mint azok, akik eddig nem rendelkeztek táblával.

Jó lenne az eredményeket részletesen, számokkal együtt is látni, de egyelőre még csak egy rövid hír jelent meg itt és itt.

Még két újabb konferencia lehetőség:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyelvtanulás Androiddal

10 nyelv, amit a leginkább érdemes tanulni

Nyelvtanulás egyszerűen: www.busuu.com - Tesztelés két főiskolai csoporttal