Zeitgeist 2010

Év vége felé közeledve összegzések készülnek az évről újságokban, TV-csatornákon. A Google hasonló Zeitgeist nevű összegzését eddig nem ismertem, de remek, igaz túl globális, a mi országunkról, régiónkról sokat nem mond (egyedüli közép-európai témaként a lengyel Lech Kaczyński halála szerepel a top témák között). Szóval szép lassan az évértékelést, visszatekintést is inkább online fogjuk nézni.
A Google és a keresőszavak erejére, na meg az új technológiai eszközök hiánypótló, innovatív alkalmazására számomra a legjobb példa a Google influenzatrendje, ami sokkal gyorsabban működik, mint a körzeti orvosoktól több hét alatt érkező adatok, ezáltal sokkal gyorsabb reagálást tesz lehetővé.
A különböző IKT eszközök ilyen innovatív felhasználását kellene nekünk tanároknak is megtalálni, hogy ezek az eszközök tényleg hozzáadott értéket képviseljenek az oktatásban.

A Zeitgeist listán szereplő idei legérdekesebb elektronikai termékeket elnézve (oktatási lista sajnos nincs), az okostelefonok és egyéb mobileszközök előtörése egyértelmű (ipad, iphone4, nokia n900, htc evo 4g stb.), és érdemes lenne az oktatásban is ezen eszközök felé fordulni, mert ezek lassan mindenkinél ott vannak. Én erősen gondolkodom egy ilyen projekten, amit a főiskolán önálló tantárgyi blokként (ÖTB) jövőre  megpróbálok meghirdetni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyelvtanulás Androiddal

10 nyelv, amit a leginkább érdemes tanulni

Nyelvtanulás egyszerűen: www.busuu.com - Tesztelés két főiskolai csoporttal