Quizlet Live



A Quizlet új funkciója, a Live, amellyel a szavakat (seteket) csoportosan egymással versenyezve gyakorolhatjuk, kiváló lehetőség a nyelvi órák gamifikációjára (játékosítására).
A Live játékhoz legalább hat tanuló és 12 szó kell, csak ezután lesz aktív a lila Live (new) gomb. Ezután a tanárnak a Create game gombra kell kattintania, a tanulóknak pedig a quizlet.live címet kell beírniuk a böngésző sávjába, majd a tanári gépen látható hat számjegyű csatlakozási kódot (Join code), valamint a nevüket megadva indulhat is a játék.
A Quizlet véletlenszerűen generál 3-4 fős csapatokat, amelyeket állatnevekkel nevez el (pl. pingvinek a békák ellen). A tanári gépen látható a csoportok pontszáma, ezt projektorral kivetítve, minden csoport figyelemmel kísérhet a játék során.
A csoporttagoknak  meg kell találniuk a képernyőjén megjelenő kifejezés párját, a válasz azonban mindig egyvalakinél van, ezért a csoporttagoknak kommunikálniuk kell egymással. Az egymással versenyző csoportok más szó- vagy kifejezéspárokat (mindig 12-t) és más sorrendben kapnak. Ha egy csoporttag rossz választ ad, a csoport elveszíti összes addigi pontját és újból kell kezdenie 0-ról a játékot, ezért a gyorsaság mellett a pontosság is ugyanolyan fontos.
Ez szerintem zseniális húzás, mert ezzel elkerülhető a párosítós játék (Scatter) kicsit "agyatlan", időre történő ledarálása.

Az alábbi videón egy német nyelvi csoport látható játék közben. Asztali gépek helyett, ha van rá lehetőség, inkább mobil eszközökkel játszunk, mert úgy a csoporttagok egymás mellé ülhetnek, és így hatékonyabban kommunikálhatnak egymással.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyelvtanulás Androiddal

10 nyelv, amit a leginkább érdemes tanulni

Nyelvtanulás egyszerűen: www.busuu.com - Tesztelés két főiskolai csoporttal