Mark my Professor

Április végén indult el egy magyar oldal, ahol az összes magyarországi felsőoktatási intézményben tanító tanárt lehet értékelni, és így ezen keresztül magát az intézményt is. A lapnak Facebook-oldala is van.
Jó kezdeményezés, mert általa a felsőoktatási rendszer transzparensebbé válhat, ami nagyon is ráférne a felsőoktatásra, de az értékelés megbízhatósága kérdéses, és nem csak a szexi kategória miatt. (Az értékelési szempontok itt találhatók, a módszertan pedig itt.)

A tanárokat ugyanis előzetes regisztráció nélkül lehet értékelni, így bárki értékelhet, nem csak az adott oktatási intézmény hallgatója (sőt, ezek szerint nem csak hallgató), ami miatt viszont az értékelés objektivitása és megbízhatósága véleményem szerint sérül.
Tudom persze, hogy kamunévvel és emailllel is lehet regisztrálni, na de ha csak bejelentkezés után lehet értékelni, akkor látható, mint a fórumokban, hogy egy user hányszor szavazott.

Tehát vannak előnyök és hátrányok, de mindenképp üdvözlendő kezdeményezés, érdemes lesz figyelni, hogy merre fejlődik tovább, ellepik-e a trollok (netán a kozmetikázó tanárok) vagy tényleg hasznos és valós hallgatói tapasztalatokat tükröző visszajelzések születnek. Ez a kérdés, válasszatok, értékeljetek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyelvtanulás Androiddal

10 nyelv, amit a leginkább érdemes tanulni

Nyelvtanulás egyszerűen: www.busuu.com - Tesztelés két főiskolai csoporttal