Kísérlet vége, ONK 2009 és NYEK

Még két hét és befejződik a kísérlet 3. fázisa (a féléves csúszással bekapcsolódott két csoport befejezi a két szemeszteres kísérletet) és még idén indulhat a mintaillesztés.

Időközben további irányokban is sikerült elindulni:
  1. Összehasonlítottuk Paksi Attilával a Moodle és Coospace tanulási környezeteket német szintfelmérőt író hallgatóknál (n=98)
  2. Molnár Pállal pedig a portfólió-értékelést, mint a hallgatói értékelés új és objektív formáját jártuk körül.
Ezeket konferenciaelőadás formájában múlt héten bemutattuk az Országos Neveléstudományi Konferencián. Az absztraktjaink megtalálhatók a konferencia kötetében.
Az Earli Jure 2010-re holnapig lehet beküldeni absztraktot, és Attilával készülünk is.
A két új irányt folytatni szeretném, vannak már konkrét ötletek is.

Ezen túlmenően a kvalitatív kutatás (néha meghökkentően kreatív) módszereit tanulmányozom Nikolov Marianne egyik kurzusán, aki számomra nagyon inspirálóan hat.
Az egyik kurzushoz kapcsolódóan hamarosan egy tanári és fókuszcsoportos interjút készítek az egyik NYEK-projektben (Nyelvi Előkészítő Évfolyam) részt vett iskolában.
A NYEK 2009-es végleges jelentése:


Nikolov Mariannetól, a kérdőívkészítésből, ami Skype-on zajlott, a kapcsolódó szakirodalomból úgy érzem rengeteget sikerült tanulnom. Nagyon örülök, hogy a kvalitatív módszereknek köszönhetően a nyelvtanári aspektus hangsúlyosabbá vált.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyelvtanulás Androiddal

10 nyelv, amit a leginkább érdemes tanulni

Nyelvtanulás egyszerűen: www.busuu.com - Tesztelés két főiskolai csoporttal