MMO 2009

Tegnap voltunk Attilával Debrecenben a Multimédia az oktatásban konferencián (programfüzet itt), nagyon kellemes volt. A tábla szekcióban kialakult egy egész kis parázs vita, amit sajnos a szekcióvezető teljesen indokolatlanul berekesztett, így nem sikerült kellőképpen kitárgyalni a kérdést.
Nevezetesen, hogy szükség van-e addig a kutatások adott esetben kedvezőtlen eredményeinek ismertetésére, amíg az aktív táblákat nem kezdik el használni széles körben és aktívan a pedagógusok?
Szerintem igen, mert csak úgy tudunk egy eszközt pedagógiailag adekvát módon használni, ha tisztában vagyunk annak jól bemért és szakmai fórumokon közzétett hatásaival, eredményeivel. Mások szerint ez elriaszthat, és inkább az előnyökre kellene helyezni a hangsúlyt.
Az persze érhető és részemről elfogadható, hogy a szekciót szponzoráló cég képviselője ez utóbbi állásponttal ért egyet, de az hogy egy előadás vége ennek a cégnek a reklámfilmjével zárul, az azért elfogadhatatlan egy oktatási, pedagógiai konferencián.

Találtam egy provokatív posztot az oktatásról az egyik blogban. Van néhány (nem sok) elgondolkodtató hozzászólás is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyelvtanulás Androiddal

10 nyelv, amit a leginkább érdemes tanulni

Nyelvtanulás egyszerűen: www.busuu.com - Tesztelés két főiskolai csoporttal