Kutatás: PBL, gondolatok

Jövő héten zárul a kutatás, jön a 3. záróteszt, a kurzuselégedettségi kérdőív, amit egy kicsit át kell még dolgozni és az IKT kérdőívet is újból fel szeretném venni megmérve, hogy történt-e fejlődés az IKT kompetenciában.

A héten lement a 2. PBL-feladat prezentációkkal együtt a régi 6 csoportban, és az 1. PBL feladat a két új csoportban.

Az új kísérleti csoportban a legérdekesebb az volt, hogy nagyon kiegyenlített volt a csoporttagok együttműködése, nem volt igazán irányító személyiség, mindenki szinte azonos részt vállalva együttműködött. Az új kontrollcsoport kérdőívét még nem kaptam meg.

Lehet, hogy egy csoportnak jobb és az eredményességre is kihathat, ha egy tanár tanítja őket és nem kell két különböző tanári személyiséget megszokni. Így elkerülhető lenne egymás tanítási stílusának "kioltása". Persze a megosztás a sávos órarend miatt kényszerből alakult így, mert nem volt és most sincs a tanári gárdában olyan, aki IKT eszközöket képes lenne/akarna a csoportjában az óráin intenzíven használni.

A jövőben kisebb mintákkal, több kvalitatív eszközzel kell dolgozni, mert a mostaninál nagyobb minta a Külkeren elképzelhetetlen.

A már jó ideje tervezett együttműködés külső partnerekkel jelenleg még mindig nem konkretizálódott.
Érdemes lenne szegedieket is megkérdezni, mert ott van referencia iskola (aktív tábla) és a PBL irányába is érdemes lenne mozgolódni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyelvtanulás Androiddal

10 nyelv, amit a leginkább érdemes tanulni

Nyelvtanulás egyszerűen: www.busuu.com - Tesztelés két főiskolai csoporttal