Előzetes eredmények 2.

Itt a második évfolyam eredménye. Itt négy csoport van, és ezeknek a mostani volt az első szemeszter, amelyben németet tanultak.
Ebben az évfolyamban a 4. csoport használt IKT eszközt, de itt két tanár volt, és a másik viszont csak hagyományos eszközöket. Ennek ellenére +11% volt a fejlődés mértéke (a legmagasabb), de hasonlóan jól szerepelt a 3. csoport is (+7%).
A tanári típusok (ASSIST) és a tanári IKT kérdőívek alapján érdekes lesz majd korrelációkat keresni az eredmények és a tanári típusok, kompetenciák között.
Változatlanul tartom, amit a tegnapi posztban írtam a hosszú távú fejlesztésről (egy tanár, egy csoport, két szemeszteren át).
Persze azt nem tudom, hogy a "jó tanár faktort" (a 3. csoport tanára, már tavaly is jól fejlesztett, eredményes volt a csoportjával) hogy tudnám beemelni az elemzésbe, mert az nyilván szubjektív, de valahogy objektivizálni kellene.

A mintám összesen egyébként 128, amiben mindkét évfolyam benne van.
A kérdőívek rögzítése még hátravan, de hamarosan megcsinálom, aztán jöhet az elemzés, ami az új kérdőívek miatt (pl. ASSIST) egyúttal új módszertant is jelent, és ez kicsit bonyolítani és lassítani fogja a haladásomat, de június 25-re kész kell lenni a teljes anyaggal, ráadásul angolul (How do technology, ICT competence and learning style affect the performance of the students?), mert jön a pécsi konferencia (University of Pécs, Round Table: Empirical Studies in English Applied Linguistics), ami a szeptemberi EUROCALL főpróbája lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyelvtanulás Androiddal

10 nyelv, amit a leginkább érdemes tanulni

Nyelvtanulás egyszerűen: www.busuu.com - Tesztelés két főiskolai csoporttal