Kutatási eredmények

Most kijavítottam mindent, elkészültem az eredményekkel, ehhez már csak egy-két javítás (szódolgozatok) és a ZH eredménye jön hozzá.

Az eredmények grafikusan:


A PBL-feladatot külön fogom értékelni. Ki kell dolgozni a szempontokat holnapra!

Érdekes, hogy a kollaboratív írásos feladatok nem igazán váltak be, az egyik csoportnál (03), ahol már korábban is az egyik lány (V. Zs.) egyéni megoldást fűzött hozzá, most csak ő és még két lány (P.P.E. és M.L.) írt a 17-ből!
Sokat gondolkodtam, de végül egyest adtam mindenkinek, mert nem oldották meg közösen a feladatot. Egyedül akik dolgoztak, azok nem kaptak 1-t, de ezen sokat is gondolkodtam. Mi ilyenkor a következetes megoldás?
A 2-es csoportnál 4-en vettek benne aktívan részt a 16-ból, a 6-nál szintén 4-en a 14-ből.
Mi lehet az oka? Erre e kérdőívben rá kell valahogy kérdezni.

Azt hiszem a feladatot úgy fogom megváltoztatni, hogy ha a csoport tagjainak fele nem vesz részt benne, akkor az nem értékelhető. Persze ezt is ki lehet játszani (én bejelentkezem helyetted stb.) és a tanárnak a módosítási előzmények átnézése nagyon sok idő.
Igazából ez akkor éri meg, ha kevesebb, mintha az egész csoportét átnézné a tanár. Meg kell találni az egyensúlyi pontot (mint a közgazdaságtanban a Marshall-kereszt)
Persze a plusz-információ, hogy hogyan épül fel a közös írásmű az azért nagyon érdekes. De ha sok időt vesz igénybe akkor nem hatékony.
És a Google Docs dokumentumoknál nem olyan jó a módosítási előzmények áttekintése, mint a táblázatoknál, sokszor elért a "getting lost".

Megjegyzések

  1. A kollaboratív írásos feladatoknál át kellene állni a blogposztokban történő teljesítésre, hogy mindenki lássa és adott esetben véleményezhesse egymás munkáit.

    Lehet, hogy egy http://www.ning.com/ oldalon létrehozott blog lenne a megoldás, ahová persze minden egyéb külső dokumentumot (szószedeteket), alkalmazást (CS és M) fel lehetne tenni, ugyanakkor ez a hallgatóknak teret biztosítana egyéb (órán kívüli) kommunikációra, szociális tevékenységekre, és ezáltal nőne a motiváció (ne a statisztika miatt kommenteljenek, ne a jegyekért írjanak stb.).

    Jövőre érdemes lenne kipróbálni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyelvtanulás Androiddal

10 nyelv, amit a leginkább érdemes tanulni

Nyelvtanulás egyszerűen: www.busuu.com - Tesztelés két főiskolai csoporttal