Gyors eredmények a szavazórendszerrel (2008-11-19)

Most, hogy csinálom az új (4.) leckét, eszembe jutott, amit Molnár Gy. mondott, hogy attól még nem lesz egy anyag interaktív (táblás), hogy beszkennelem, annak mozognia kell, meg kell mozgatni minden érzékszervet. Flash-t kell tanulni.

A portfólió-értékelés elég jól megmutatja a teljesítményt, csak nagyon munkás.
Mindenhol van egy-két kiugró ember. Ki kell majd elemezni a helyzetet. Egyébként a Mahara "elfelejtődött".

Ad-hoc kérdéseknél (másnál is), a legjobb, ha a Kérdés-háló jelentést exportáljuk ki Excelbe. Kevés átalakítással jó lesz grafikonra.
A leggyengébb a 6-os csoportom volt a vonatkozó névmásos feladatban. :(
Íme az eredmények (2. 3. és 6. cs):

Megjegyzések

  1. Mi is az interaktivitás?

    Cutrim Schmid Aldrichra és társaira hivatkozik, amikor kijelenti, hogy az interaktivitás fogalma egyre inkább elmozdul a fizikai értelemben vett interaktivitás felől a kognitív értelemben vett interaktivitás irányába. Vagyis interaktivitáson a gombok nyomogatása helyett a táblaszoftver által támogatott tanulási folyamatokat kellene érteni. (Cutrim Schmid, 2008)

    Sok más kutatót idézve Cutrim Schmid azt írja, hogy a tanárok számára az interaktivitás a kommunikáció különböző szintjeit jelentette, az interaktivitás kérdésfüggő fogalom volt. Ez a felfogás elég jól rávilágít a tábla használatának pedagógiai csapdahelyzeteire, nevezetesen, hogy a tanártól, a kérdések fő forrásától indul ki minden tantermi interakció és túlnyomórészt ő kezeli az aktív táblát

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyelvtanulás Androiddal

10 nyelv, amit a leginkább érdemes tanulni

Nyelvtanulás egyszerűen: www.busuu.com - Tesztelés két főiskolai csoporttal