Google feladatok (2008-11-16)

A Google-feladatnál, ahol közösen kellett egy szöveget leadni az egyik csoport (3-as) két szöveget adott le. Miért? Egyéni akció volt: V. Zs. beírta a saját verzióját!

"Azért, mert a feladat a lényeg kiszedése volt, és a többiek pedig túlrészletezték véleményem szerint. Mivel nem akartam (ill. nem is mertem) kitörölni az egészet és az új verziót leírni (nehogy úgy érezzék a többiek, hogy hiába dolgoztak), ezt a megoldást találtam a legmegfelelőbbnek. Remélem nem probléma."

A következő volt a részvétel az első alkalommal:
  • 6 fő (2.)
  • 7 fő (3.)
  • 10 fő (6.)
Most javítom a Google Glossarokat és a 3-as csoport chatre használta (lementettem a képfájlokat). Nagyon kreatívak! A médiát ösztönösen egyéni igényeiknek megfelelően (pl. chat) használják.


Azt hiszem, hiányzik egy jól használható instant üzenetküldő szolgáltatás a tanulási környezetből.
Érdekes kérdés: a technika eszközök határozzák meg, hogy hogyan használjuk őket, vagy ösztönösen el kezdjük alkalmazni azokat természetes és ösztönösen belülről fakadó igényeinkhez, mint pl. egymással folytatott kommunikációra? Van erről kutatás?

Válasz: A reciprocitás elve, mely szerint a felhasználó az eszközt mindennapi igényeinek megfelelően szokásos tevékenységeire használja, másfelől azonban az eszköz is megváltoztatja a felhasználó által végzett tevékenységeket. Lerman és Zevenbergen szerint ez a reciprocitás a tanárra is igaz lehet aktiív tábla vonatkozásában. (Lerman és Zevenbergen, 2007) (2009-06-25)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyelvtanulás Androiddal

10 nyelv, amit a leginkább érdemes tanulni

Nyelvtanulás egyszerűen: www.busuu.com - Tesztelés két főiskolai csoporttal